Om

Jag är född alldeles innan 50-talet skulle gå över i 60-tal och uppväxt på en bondgård med milsvida utsikter över Sveriges 5:e största sjö, över skogar, berg och fjäll. Med undantag av några studieår, har jag alltid bott på landsbygden. Även under några vonlontärår vid ekvatorns närhet i Afrika, bodde vi ”på landet”. Jag är så tacksam över tillgången av naturen och utemiljön. I mitt jobb som förskollärare, har jag också möjligheten att vistas mycket utomhus. Jag tror att det är hälsobringande.

Jag har alltid varit en skrivare. Inte författare. Men skrivare. Förutom brevskrivandet, har jag en pärm, med vad jag kallar ”Mina skriverier”. Naturligtvis handlar det om det som är dagsaktuellt för mig, om natur, växter, fåglar, mänskliga möten, och om minnen som ploppar upp. Jag skriver om det vi håller på med kring vårt hus och hem, om maten vi äter, om det jag skapar med mina händer och om resor vi gör.

Mycket av det jag vill sätta på pränt, är reflektioner som jag gör, inte minst andliga reflektioner, eftersom det är en viktig substans i mitt liv.

Julen 2011 fick jag den här bloggen av min son. Jag är medveten om att mitt skrivande blir mer offentligt. På gott och ont. Av och till funderar jag kring mitt bloggskrivandets målsättning. Kanske är det bara en typ av dagbok. Jag söker inte stor publicitet, men naturligtvis ger det mig inspiration, när någon uttrycker att det de läst har givit dem något. Min önskan är att det jag skriver ska vara både ”jordnära och himmelsnära”. Med det menar jag att det både ska kännas mänskligt; ärligt och relevant och samtidigt ”lyftande”; ge stimulans, tankar, inspiration och gärna även reflektioner kring kristen tro.

Jag har även en hemsida där mina tavlor och vykort finns att köpa;

http://www.inesbylund.se