Bara på andra sidan åsen

Vägen slingrar sig fram längs med vattendragen. Byarna följer samma dalgång. Våren genljuder av ljud och liv bara på andra sidan åsen.

Över 50 svanar, 4 tranor och cirka 130 gäss var samlade på långfredagskvällen.

Att ta med kameran, gå de få 100 metrarna, se och lyssna till fågel och djurliv, är för mig en avkoppling, en spännande och njutbar stund.

Mellan åsen och vattendraget har jag mitt vardagsliv; vårt hem och gård, grannar, busshållplatsen, livsmedelsbutiken med kaffe och grill, postutlämning, apoteksvaror, biblioteksböcker, och min arbetsplats; förskola (och skola). Vi ser och hör hur de stora fåglarna passerar strax över våra huvuden på sin väg mellan åkrar och sjö.

Från förskolans gård kan vi också se ner mot vattnet där fåglarna samlas medan isen drar sig tillbaka allt mer.

Under Corona-tider är vi ett land i oro och förtvivlan. Men även om jag inte kunde resa och träffa familj och vänner under påsken, så har jag det absolut inte sämst här i världen.

Mina tankar går till de som försöker överleva i ett trångt flyktingläger, de som inte har vatten att tvätta sina händer i, de som trots att smittan löper amok på gatorna, ändå i förtvivlan måste ut för att söka mat till sina barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.