Inte i mitt namn

För några veckor sedan skrev jag på uppropet Inte i mitt namn.

För mig var det vidrigt att Åkesson i SD, och svenska folkets, namn, varit vid grekiska gränsen och delat ut flygblad med rubriken ”No money. No jobs. No homes” för att hindra förtvivlade människor att tänka på Sverige som en tillflyktsort. Rent vämjeligt upplever jag det! (Vem, Åkesson, tänker du ska ta hand om dig när du blir gammal och sjuk? Det är där jag ser många av dessa omhändertagande, men tydligen föraktade, invandrare.)

Som kristen, ger uppropets rubrik, mig också en association till kristendomens grundbud, att inte missbruka Guds namn. Om jag känner mig så personligt sårad av Åkessons tilltag, hur ska inte Gud då känna sig sårad när någon ”I Guds namn” brukar förtryck eller våld mot en annan människa? Sådant sker. Men sådant ska inte få ske!

Åh andra sidan, har människor lättvindigt tillskrivit gudarnas namn allt för många av världens konflikter, utan att egentligen ha kunskap om den saken. ”Det är religionens fel” kan slungas mot fredsarbetande troende (i olika kategorier) och de blir stumma inför ett anklagande som för dem känns verklighetsfrämmande. På sidan säkerhetspolitik.se hittar jag en visserligen 10 år gammal men ändå belysande artikel kring detta ämne. https://www.sakerhetspolitik.se/Hot-och-risker/Konflikter/Religion-och-konflikter/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.