Kära passervagga

Min man är tekniker. Jag är otekniker. Förstår inte varför hjälpmedel ska vara så krångliga att använda. Varför det ska vara så många knappar och funktioner?

En sak som jag aldrig kom överens med var att göra äppelmos i maskin. Ena stunden skruvade jag åt aningen för hårt. Det orsakade totalt stopp. Då lossade jag på skruven. Bara lite, lite i taget. Och lite till. Och plötsligt vällde allt fram, både skräp och mos. Det hjälpte inte ett dugg att skrika ”STOPP!”

På flera av mina önskelistor skrev jag ”passervagga”. Jag tjatade nog också en hel del om att jag ville ha en sådan. Men födelsedagen gick. Jul gick. Morsdag gick. Jag fick igen passervagga. Min man visste inte vara han skulle få tag på en. Inte jag heller, då.

Men nu har jag en passervagga!

Det skimrar alltid lite glitterglatt när jag plockar fram min passervagga för användning. Jag kommer ihåg min mans mycket förvånade min när jag ”fick” den.

Jag och min då 5-åriga dotter, hittade den i en secund-hand-butik, för 15 kr. Vi köpte den, tog hem den och slog in den i presentpapper. Hon fick gömma den i sin garderob och jag sa till henne att ta med sig paketet när de, veckan efter, skulle gratulera mig med fika på säng. ”Jag låtsas att jag inte vet något” sa jag.

Så kom den stora dagen och familjen kom med fika på säng och paket. Jag påminde ingenting. Plötsligt kom hon ihåg. Hoppade upp. Sprang bort till sin garderob, grävde fram paketet och gav det till mig. Jag blev glatt överraskad. ”Åh, har du köpt en passervagga till mig. Det är precis vad jag önskade. Tack så jättemycket!” Naturligtvis ”trodde” jag att hon köpt den med sin pappa. Hon bara stod där och höll med. Men min man….. Ni skulle ha sett hans förvåning!

Min underbara enkla passervagga. Inte en knapp. Inte en skruv. Ingen krånglande elektronik. Inga långa användarmanualer. Det är bara att använda den. Att pressa fram liter efter liter av fin äppelmos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.