Hur gick det till?

Jag tog nyligt – typ ett år sedan? Eller mer? – en pensionsrådgivning. På ett udda konto har jag haft en summa på under ett och halvt tusen med årliga besked på typ att jag kommer att få 55 kr i månaden under ex antal år. Jag fick rådet att begära direktutbetalning och avsluta det kontot.

Förra veckan kom jag ”till skott”, letade åt numret och ringde fondförvaltaren. Jag fick ett annat nummer som jag skulle ringa. Så då gjorde jag det. Sedan fick jag information att jag med mobilt bankID skulle logga in på en viss hemsida och där registrera mitt kontonummer samt begära utbetalning.

Med smartphone i handen, hittade jag så in på rätt sida och lyckades bläddra mig fram till begäran av utbetalning, men det snabbaste som fanns att välja var utbetalning från 58 års ålder och uppdelat på 5 år.

Jag tog till att maila och tala om att alternativen inte var aktuella för mig, men fick till svar, att det var det alternativet jag fick välja, och att de som regel ändå betalade ut hela summan vid ett och samma tillfälle, om det, som i detta fall, understeg ett visst basbelopp. Så jag in på sidan igen. Jag begärde omnämnd utbetalning och fick veta att jag skulle få besked när processen påbörjas.

Skit samma!, tänkte jag, nu för tiden, är jag är inte beroende av 1465 kr, så det gör inget om jag får vänta några år på den utbetalningen, nu har jag i alla fall försökt följa det råd jag fått.

Inte förrän efteråt går sanningen upp för mig. Jag fyller 58 år om 2 månader. Hur gick det till?????

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.