Milstolpen; ställningen bort

Blev av facebook påmind om en notering den 8 september 2010.”Ställningen nertagen! Bylunds är trötta!” Det var efter den sommarens tilläggsisolering av taket och tre av husets väggar samt byte av fönster, dörrar, brädfodring och uppvärmning. I år har vi alltså fortsatt med den, sedan många år, planerade utbyggnaden, vid den fjärde väggen. Huvudorsaken till vår utbyggnad är att kunna få till en toalett och ett sovrum på entreplan. När vi började handlade det om att få ett mer funktionellt hus för en barnfamilj. Nu när vi har nått utbyggnaden, handlar det mer om att kunna bo kvar även om/när vi blir gamla och kanske får svårare att röra oss i trappor.

Och nu, den 9 september 2017, fick vi hjälp av ”änglar”, underbara vänner och släktingar, att plocka bort ställningen, som vi haft i sommar. Det känns som en milstolpe. Vi är så tacksamma!

Riktigt farsinerande också, att vi klarat dagen i stort sett utan regn trots varning om lågtryck på lågtryck.

 

2010 skrev jag ”Nu är bara resten kvar”. Det är definitivt en sanning även nu. Allt arbete inåt återstår, men nu kan vi njuta av utsidans färdiga arbete, innan vi spottar i nävarna och kavlar upp ärmarna för fortsättningen. (Avsatserna mitt på huset är förberedelser för balkong, respektive altantak. Om sju år kanske????)

Hittade en jämförelse-bild på vårt hus 2005.

 

 

Tänker på de som liksom oss slitit med sina hus, men som hamnar i orkaners eller jordbävningars framfart.

”Tänk att vi får vara friska och starka.” sa mannen och  jag tacksamt till varandra. Mitt lilla missöde, låtsades jag inte så mycket om. Det var först när jag tog av mig handsken som jag såg hur tummen såg ut.

Vi är också tacksamma, för den ställning som vi fick låna och använda. Det blev en lite längre tid än vad vi först tänkte.

Naturen, är farsinerande. Vilken vilja och livskraft. Den hittar sina egna lösningar på livets motgångar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.