Blomplantor och vänskap

9 maj (2)Förra våren fick jag gräva i min väninnas rabatt och ta hem lite plantor. Nu blommar de så fint hemma hos mig. T.o.m. före narcissus och tulpaner. Och när jag ser på dem, så tänker jag naturligtvis på min kära vän. Inte så att vi träffas eller ringer varje dag, ……eller ens varje vecka. Men någon gång emellanåt, så där, blir det en träff, ett telefonsamtal. När det blir något extra, roligt eller jobbigt, kan det bli lite tätare mellan kontakterna. När allt lunkar på lite mer sällsynt.

Det är ingen hastigt uppblommad vänskap. Den har många år på nacken. Närmar sig väl 40 år nu. Den har haft sin prövning, genomlevt och består fortfarande.

Jag är så tacksam för en sådan vänskap. En sådan vänskap är något att vara rädd om och att vårda ömt som en liten blomplanta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.