Daily Archives: 7 juni, 2017

Reducerad mängd händer

Så har mängden arbetshänder minskat från 12 till 6. Ungdomarna har rest tillbaka till sitt och jag hade att gå till mitt jobb i förskolan. Kvar hemma med bygget blev ”bara” mannen och snickarna. När jag kom hem efter full arbetsdag och påföljande personalmöte gick jag runt, för att se vad som hänt under dagen. Först hittade jag att Smultron har börjat blomma i vår slänt. Sedan såg jag ett hål uppskuret i Mataki-duken som omger huset. En öppning där sedan en vädringsdörr ska sitta. Jag klättrade upp och tittade in. Plåten från det gamla taket var nerplockat och snickarna har på plats byggt de två mindre takstolarna som ska sluta an mot skorstenen.

 

 

 

 

 

 

Mannen har varit till stan och hämtat hem mera brädor. Förra gången var jag med, men nu fick han lasta ensam. Det blev 12.000 steg på hans stegräknare i dag. (Utan tillagd motion!).

Efter min arbetsdag, hann jag med att slutföra gul-målningen och styrketräna med lite plankbärande. Nu finns här mera målarjobb som väntar. Men denna gång vitt för takfotsbrädor samt fönster- dörr och knutfoder.