Monthly Archives: april 2012

Färgsprakande?

Tidigt på annandagpåskens morgon tar jag mig en lång promenad. Våren har fått bakslag. Natten har varit kall och minusgraderna sträcker sig till långt in på morgonen. Molnen går lågt och det är lätt snöfall.

Jag brukar förnöja mig med att fundera på vilka färger en konstnär skulle behöva på sin palett för att måla det naturmotiv jag ser. Även en sådan här dag är rik på fågelsång. Och på färger. Men jag måste erkänna att färgerna är ganska så murriga. För det svepande ögat går de in i varandra. Det är en sådan här morgon som vi ofta kallar Grå.

Så ser jag plötsligt, i dikesgrenen, en kvist full med stora klargröna blad. Kvisten lyser upp, fascinerar och fångar blicken. Jag måste stanna och ta på den.

Kvisten är av plast. Den är konstgjord. Den har inget Liv.

Klänning med inspiration av fantasy och medeltid

 

Även om jag sa ”aldrig mer” så är jag stolt och glad för denna klänning som jag och min dotter sydde 2007 med inspiration från fantasy och medeltid. Det krävdes ett antal långa promenader, teckningar, mönster, ändring av mönster, besök i tygaffärer och funderande kring detaljer  innan jag någorlunda förstod vad hon tänkte och på ett ungefär kunde realisera drömmen. Klänningen väger 1,7 kg och  hon bar den på en skolbal.

Målat 2012 i acrylfärger på canvaspanel

Målat 2012 i acrylfärger på canvaspanel

Målat 2012 i acrylfärger

på canvaspanel.

Målat i olja på 80-talet