Category Archives: 2011

Vilken man!

Så omtalad och omtyckt hon blev, Jesu unga mamma, Maria. Med all rätt! Trots hotet att bli utfryst ur samhället, ja t.o.m. dödad för omoraliskt leverne, bejakar hon att bli med barn, genom Guds handlande, utan att en man varit med i processen. Det var Guds egen son som skulle födas, för att ge Gud ett mänskligt ansikte.

Men där fanns ändå en ung man. Han har inte alls fått samma beröm. I stället har han ibland fått skäll för sin tanke att i smyg skilja sig från Maria.

Han borde få mer beröm!

Han trodde naturligtvis att hon hade en annan partner och såg det rätt och riktigt att släppa taget om henne, trots, eller just för, sin kärlek till henne. När ängeln upplyste honom om det faktiska förhållandet, ändrade han åsikt, och tog hand om Maria och hennes växande mage. Han brydde sig om henne och ville göra det bästa han kunde. Han tillät att hon flängde iväg för att prata med sin släkting Elisabeth. (Hur kunde han lite på att det verkligen var det hon gjorde?) Tålmodigt lät han bli att röra henne innan hon fött sin son. Han tog emot fattiga herdar från utmarkerna och rika vise män från fjärran östern. Han fick ta konsekvensen av hotet mot detta barn, som faktiskt inte var hans, och vandra iväg från sitt hemland och leva som flykting under flera år. Allt för det barns skull som faktiskt inte var hans och för dess mor som han älskade. Säkert fick han arbeta hårt och när de väl vågade återvända till sitt hemland så vågade de i alla fall inte komma tillbaka till sin hemort utan fick bygga sitt hem på annan ort. Så bodde snickarfamiljen i ett samhälle där många i övrigt levde på fiske. Där arbetade han och där dog han. ännu ganska ung, kanske för att han hade kämpat så hårt, saknad och sörjd av en älskad familj.

Vilken man! En man väl värd att ta till föredöme!

 

God Jul!

Hej och God Jul kära Mamma och Svärmor!

Du har länge pratat om att det vore roligt att ha din egen blogg (och vi vet ju hur mycket du tyckt om att kunna skriva på till exempel Facebook). Så i år ville vi ge dig som julklapp din alldeles egna sida.

För att du skall komma igång så har vi gjort en serie filmfiler som beskriver hur man gör. Den är ett försök till att beskriva allt stegvis som du kommer använda ofta, men du får så gärna fråga om hur man gör så kan du få veta mer. Dessutom är det bästa sättet att lära sig att testa, så lek runt med ändringarna så kan vi alltid återställa det om något går fel.

Vi hoppas verkligen att du får stor glädje av att skriva och vi ser fram emot att läsa dina tankar. Du betyder otroligt mycket för oss!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR