Category Archives: 2015

Triologisk vintermålning

DSCN2851 DSCN2852 DSCN2855 DSCN2857 DSCN2858 DSCN2860

Oviksfjällen kombinerat med fantasi

2015.09 201510

Lek med limpistol och svart-vitt

2015.08 till Sanna 2015.08 till Erik (2)

Mammas fönster

DSCN2082”Mammas fönster” – Målat till storasyster.
(Jag vet, att mamma aldrig hade streptocartus i det fönstret, och inte ihop med saint paulia och ampellija så där, men lite fantasi får man väl ha)

Regnbågens tecken

I Biblens första Mosebok kapitel 6-8 står berättelsen om den stora floden.

”Gud såg att jorden var fördärvad, eftersom allt vad människorna gjorde på jorden var fördärvligt. Gud sa till Noa: ”Jag har bestämt att jag skall göra slut på alla människor, ty de har fyllt jorden med våld. Allting på jorden skall gå under. Men med dig vill jag upprätta ett förbund. Du skall gå in i arken tillsammans med dina söner, din hustru och dina sonhustrur, och av allt som lever, av alla varelser, skall du föra in i arken ett par, hane och hona, av varje art, så att de kan överleva tillsammans med dig. Du skall lägga upp förråd av all slags föda, så att ni har att äta, du själv och alla de andra.” Noa gjorde i allt så som Gud hade befallt honom att göra.

Då kom floden över jorden. Vattnet steg högt över jorden, och arken drev på vattnet. Allt som levde och andades dog. Kvar blev bara Noa och de som var med honom i arken.

När vattnet sjunkit undan och jorden var torr, sade Gud till Noa: ”Gå ut ur arken tillsammans med din hustru, dina söner och sonhustrur. Alla de djur av alla slag som du har hos dig, fåglar, fyrfotadjur och alla kräldjur som finns på jorden, skall du ta med dig ut, och det skall bli ett myller av dem på jorden; de skall vara fruktsamma och föröka sig.”

Noa byggde ett altare åt Herren och Herren kände den blidkande lukten och sa till sig själv: ”Aldrig mer skall min förbannelse drabba marken för människans skull, för att hon alltifrån ungdomen har ett ont uppsåt. Jag skall aldrig mer förgöra allt levande, så som jag nu har gjort.  Så länge jorden består skall sådd och skörd, köld och värme, sommar och vinter, dag och natt aldrig upphöra att skifta.”

Gud välsignade Noa och hans söner och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden. Alla markens djur och alla himlens fåglar skall känna skräck och fruktan för er. Över dem och över allt som krälar på jorden och över alla fiskar i havet ger jag er makt. Allt som lever och rör sig skall vara er föda; allt detta ger jag er så som jag gav er de gröna örterna. Men kött som har liv, det vill säga blod, i sig får ni inte äta. Och för ert eget blod skall jag kräva vedergällning. Jag skall utkräva den av varje djur, och av varje människa skall jag kräva vedergällning, om hon dödar en annan människa.

Gud sade till Noa och hans söner: ”Jag upprättar nu ett förbund med er och era efterkommande och med alla levande varelser som finns hos er, fåglar, boskap och alla vilda djur, alla som gick ut ur arken. Jag skall upprätthålla mitt förbund med er: aldrig mer skall det hända att alla varelser utplånas av flodens vatten, aldrig mer skall en flod ödelägga jorden.”

Gud sa: ”Detta är tecknet för det förbund jag instiftar mellan mig och er och alla levande varelser ni har med er, för alla kommande släktled: min båge ställer jag bland molnen. Den skall vara tecknet för förbundet mellan mig och jorden. När jag hopar moln över jorden och bågen blir synlig bland molnen, då skall jag tänka på mitt förbund, förbundet mellan mig och er och alla levande varelser av alla slag, och aldrig mer skall vattnet bli till en flod som utplånar alla varelser. När bågen står bland molnen skall jag se den och tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser av alla slag på jorden.” Och Gud sade till Noa: ”Detta är tecknet för det förbund som jag upprättar mellan mig och alla varelser på jorden.”

Regnbågen

 

Regndagspromenad

Kände behov av en promenad i den regniga dagen. Det blev en kamerapromenad. Här är resultatet;

DSCN2106 DSCN2108 DSCN2111 DSCN2118 DSCN2133 DSCN2140 DSCN2148 DSCN2152 DSCN2158 DSCN2163 DSCN2173 DSCN2183

Minne från Utah

Min man och jag fick en underbar semester i USA för 2 år sedan.

Att få måla ett minne från Utah var så roligt.

2015

Gjort eller ogjort?

DSCN1004Mars-solen var varm och skön i dag.  Tidigare på året, än någonsin förr, tog jag till att kratta.

Det var en tid när jag sa till min man ”Grannen krattar t.o.m. mellan snöfläckarna”. Då, var vår tid fullbokad av barn och tonår, mat, kläd- och städvård, skjutsningar och aktiviteter. Trots att jag uppskattar utomhusarbete, har det varit år, då krattningen blivit ytterst sparsam, eller inte alls. Gräset har vuxit sig grönt ändå. Förr eller senare.

Men nu är en annan tid. Jag kan gå där mellan snöfläckarna och kratta den barmark som sticker fram och önska att inte någon som ser mig känner stress och press och ”Vad ska folk tro om inte jag hinner med min gräsmatta?” För det var inte meningen. Jag ville bara vara där i solen, få rörelse, och ha något för handen.

Och faktiskt, jag fotade min krattning, men jag hade lika väl kunnat fota dammtussarna i badrummet. De borde ha tagits för länge sedan. Jag måste göra det nu, för till helgen kommer yngste sonen hem. Och vad ska han tro om det är ostädat där?